fbpx

Διαφήμιση στη Google

Google Ads Platform είναι το διαφημιστικό κανάλι της Google που προσφέρει τη δυνατότητα τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό στο οποίο επιθυμούν να απευθυνθούν.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η Google είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την πλειοψηφία των χρηστών, γίνεται αντιληπτό πόσο ουσιαστικός είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην αποτελεσματική προβολή των επιχειρήσεων μικρού και μεγάλου μεγέθους.

Πρόκειται για ένα διαφημιστικό εργαλείο που παρέχει τη δυνατότητα στους διαφημιστές να ορίσουν με ακρίβεια το κοινό στο οποίο θέλουν να απευθυνθούν, στοχεύοντας στα επί μέρους χαρακτηριστικά του, να καθορίσουν γεωγραφικά τις περιοχές στις οποίες επιθυμούν να στοχεύσουν, το ποσό που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν όπως επίσης και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των διαφημίσεων τους μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων πρακτικών.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι διαφημίσεων που μπορούν να προβληθούν μέσα από το εν λόγω κανάλι. Το κανάλι μέσα από το οποίο προβάλλονται είναι αυτό που καθορίζει και τον τύπο της κάθε διαφήμισης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις πιο διαδεδομένες κατηγορίες google διαφημίσεων όπως:

  • Google Search Ads

    Τα Google Search Ads αποτελούν το είδος των διαφημίσεων που προβάλλονται μέσα από το δίκτυο αναζήτησης, εμφανίζονται πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα και γίνονται ορατές όταν κάποιος αναζητά στην μηχανή αναζήτησης της Google μια συγκεκριμένη λέξη – κλειδί (Keyword) που σχετίζεται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν.

  • Google Display Ads

    Τα Google Display Ads είναι το είδος των διαφημίσεων που εμφανίζονται με την μορφή banners και προβάλλονται στο δίκτυο συνεργατών της Google – το Google Display Network. Το εν λόγω δίκτυο αποτελείται από περισσότερα από δύο εκατομμύρια websites, mobile apps καθώς και πλατφόρμες. 

  • Google YouTube Ads

    Τα Google YouTube Ads είναι το είδος των διαφημίσεων που εμφανίζονται με την μορφή banners στο YouTube κανάλι. Πρόκειται για διαφημίσεις που προβάλλονται είτε στην αρχή, είτε ανάμεσα σε βίντεο – προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα του χρήστη και σχετίζονται άμεσα με την κατηγορία του βίντεο που προβάλλεται.

    Το YouTube κανάλι αποτελεί μια μηχανή αναζήτησης την οποια χρησιμοποιούν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, με τον αριθμό των χρηστών να αυξάνει συνεχώς. Στο εν λόγω κανάλι, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν βίντεο με ποικίλους τρόπους όπως με το να αναζητήσουν περιεχόμενο στη σελίδα αναζήτησης του YouTube, να κλικάρουν προτεινόμενα βίντεο που τους εμφανίζονται στην σελίδα παρακολούθησης ή και να επιλέξουν κάποιο βίντεο μέσα από τη ροή της αρχικής σελίδας.

  • Google Shopping Ads

    Τα Google Shopping Ads αποτελούν διαφημίσεις που εμφανίζονται στην Google όταν ο χρήστης αναζητά συνήθως ένα προϊόν. Αν π.χ κάποιος χρήστης αναζητήσει τον όρο «γυναικεία φορέματα», τότε στο πάνω μέρος της οθόνης πριν τα οργανικά αποτελέσματα, θα εμφανιστούν οι καταχωρήσεις προϊόντων από διάφορα eshops.

    Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των διαφημίσεων είναι το ότι ο χρήστης βλέπει αμέσως τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και μπορεί να συγκρίνει άμεσα μεταξύ των επιλογών που του εμφανίζονται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχουμε στον χρήστη όλη την ουσιαστική πληροφορία για κάθε απεικονιζόμενο προϊόν, δίνοντας έμφαση στον τίτλο, την περιγραφή καθώς και στην φωτογραφία που θα επιλέξουμε. Συνεπώς θα πρέπει να έχουμε τις εικόνες των προϊόντων μας σε σωστά μεγέθη και καλή ανάλυση προκειμένου να μπορούμε να εμφανίζουμε τις google shopping διαφημίσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Google Discovery Ads

    Τα Google Discovery Ads αποτελούν διαφημίσεις που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του YouTube, στην ενότητα αξιόλογα videos, στο Discover καθώς και στις καρτέλες κοινωνικά και προσφορές του Gmail. Πρόκειται για ελκυστικές, εξατομικευμένες διαφημίσεις με πλούσιο οπτικό περιεχόμενο που εμφανίζονται σε χρήστες που είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν νέα brands καθώς και να αλληλεπιδράσουν με αυτά.

    Πέρα από την Google υπάρχουν και πολλά άλλα μέσα όπως τα social media ads που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προβάλουμε online την επιχείρηση σας.

Χρειάζεστε την κατάλληλη καθοδήγηση για να προβάλετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας;

Επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα της Deasytal.

WHAT WE DO

web development

influencer marketing

social media management

content marketing

advertising marketing

seo

digital strategy

branding

SOME FACTS

SEO OF 374 WEBSITES

29.695 KEYWORDS ON THE TOP

529.786 VISITORS DAILY

189 PPC CAMPAINS

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!